Synes du det er vanskelig å ta hensyn til både miljøet og lommeboka når du skal kjøpe ny bil? Da er du kanskje ikke klar over alle fordelene du har ved å velge et grønt alternativ som f.eks. en elbil. I tillegg til bortimot null drivstoffkostnader, er nemlig både innkjøpsprisen og årsavgiften lavere, og du kan ofte stå gratis parkert på alle offentlige parkeringsplasser.

Miljøvennlig lån

Nå kan du slå to fluer i én smekk: Vi kan nemlig tilby deg et miljøvennlig og gunstig billån, hvis du velger en miljøvennlig bil. Det er dette vi kaller grønt lån.

- Slik blir det mye lettere å velge en miljøvennlig bil fremfor vanlig bensin- eller dieselbil. Gå for nullutslippsbil, og få et billån med ekstra gode betingelser, sier Anders Gran, salgs- og markedsdirektør i Eika Kredittbank.

Om du går for denne løsningen, blir du ikke alene. Stadig flere av oss velger nemlig miljøvennlige fremkomstmidler. De nyeste tallene fra Opplysningsrådet for Veitrafikken AS viser at nullutslippsbiler utgjør 20,9 prosent av nybilsalget her til land, mens hybridbiler utgjør hele 31,3 prosent. Det er en oppgang på fire prosentpoeng fra i fjor. Anders Gran sier også at Eika har fått stadig større pågang fra kunder som etterspør et eget miljøvennlig billån.

- Det som er viktigst for disse kundene, er bedre renter og betingelser enn ved ordinære billån. For oss er dette et naturlig skritt for fortsatt å være konkurransedyktig i markedet, og samtidig etterkomme kundens behov, sier Gran.

Det lønner seg å være miljøbevisst

Grønt er skjønt og ifølge Gran skal det lønne seg å være miljøbevisst. - Med grønt billån tilbyr vi lavere rente enn ved et ordinært billån. I tillegg er etableringskostnaden senket fra 2200 kroner ved vanlig billån, til 1500 kroner ved grønt billån, forteller han.

Miljølånet er tilgjengelig for alle som ønsker å kjøpe bil uten CO2 utslipp.

Søk om lån i dag – ta deg tid med bilkjøpet

Selv om du skulle få godkjent lånesøknaden din i dag, trenger du ikke å forhaste deg med selve bilkjøpet. Søker du om lånebevis er beviset gyldig i tre måneder. Dette gir deg god til å finne drømmebilen.

- Du kan enkelt søke om lånebevis hos din lokalbank. Søker du via nett, får du svar innen 24 timer, avslutter Gran.

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss, vi hjelper deg gjerne!

Søk lånebevis.

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken AS.